Skønne, ældre kageopskrifter med jordbær, kan vi simpelthen ikke få nok af. Denne dejlige, Louis' jordbærdrøm med sine godt 40 år på bagen, marengsrede med fyld af skovjordbær eller havejordbær, serveret med flødeskum, er lige fin som dessert, som den er en gevaldig godbid til en god kop kaffe.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
LOUIS' JORDBÆRDRØM
4 æggehvider
150 g flormelis
25 g mandler
fyld
5-600 g skovjordbær eller havejordbær
tilbehør
2 dl piskefløde
Pisk æggehviderne meget stive og vend det sigtede flormelis heri. Bred 3/4 af marengsmassen ud i en tallerkenstor cirkel på en smurt, godt melet plade. Kom den sidste fjerdedel i en sprøjtepose og sprøjt en høj, tyk marengskant langs marengsbundens yderste kant. Drys med grofthakkede mandler over den bløde marengsbund.
Bages i ovnen ved svag varme (125 grader) i 30-35 minutter.
Løsn marengsreden straks og afkøl den på en bagerist.
Fordel jordbærrene i marengsreden og byd flødeskum til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.