En god kop kaffe, hertil et stykke duftende, friskbagt kringle, bagt i en fart, da galopkringle er bagt med bagepulver og derfor ikke kræver hævetid.
Olie gør kringlen ekstra lækker, men margarine kan bruges. I så fald smuldres margarinen i melet.
Kringlen er absolut bedst nybagt, da bagepulverkringle hurtigt bliver kedeligt.
Opskrift : Grethe Kragsberger 1952
GALOPKRINGLE MED OLIE
dej
750 g mel
3 3/4 dl olie eller 350 g smør eller margarine
1/4 kg melis
4 á 5 æg
4 dl mælk
8 tsk. bagepulver
rosiner
sukat
mandler
Alle tørre ingredienser blandes sammen. Dejen samles med æg, olie og mælk.
Form dejen til en kringle på en smurt plade.
Det er en lidt blød dej, der kan stives af under bagning ved at smøre papirstrimler og sætte dem rundt om kagen. Strimlerne fjernes, når kagen er halvbagt.
Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.