Den dejlige skærekage med mandler og vanilje hører til de rørte kager. Kagen strøs med groft tesukker og snittede mandler, men dette kan undlades.
Opskrift : Examineret husholdningslærerinde Grethe Kragsberger 1952
SITA'S KAGE
dej
200 g smør eller margarine
190 g melis
250 g mel
4 hele æg
100 g mandler gennem kværnen eller finthakkede
1 stang vanilje
1/2 tsk. hjortetaksalt
Fedtstoffet blødgøres og røres let og skummende med melis. De hele æg tilsættes ét ad gangen. Der røres godt mellem hvert æg. Mandler, mel, sigtet sammen med hjortetaksalt og vanilje røres i dejen. Dejen samles med let hånd.
Hæld dejen i en godt smurt form, gerne med løs bund. Strø efter behag med groft tesukker og snittede mandler.
Bages i ovnen ved god undervarme den første 1/4 time, derefter jævn varme 3/4 time.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.