De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
mandag
SØNDERJYSK KARTOFFELKAGE
En meget dejlig traditionel sønderjysk kage er denne sønderjysk kartoffelkage. Der er mange æg i kagen samt revne, kogte kartofler.
Opskrift : Lene's
SØNDERJYSK KARTOFFELKAGE
12 æggeblommer
250 g sukker
saften og den revne skal af 1 citron
500 g revne, kogte kartofler
150 g bitre mandler
150 g søde mandler
12 stiftpiskede æggehvider
æblekompot, kogt med lidt kanel
Æggeblommerne røres godt og længe med sukker. Derpå tilsættes den siede citronsaft og den revne skal fra citronen. Lidt efter lidt røres de revne kartofler i. Når alt er rørt godt sammen tilsættes de stiftpiskede hvider forsigtigt.
Dejen hældes i en godt smurt springform. Bunden dækkes først med dej, derpå lægges et lag æblekompot og herefter dej og kompot, skiftevis. Sørg for at sidste lag er dej.
Kagen bages i ovnen ved 170 grader i ca. 50 minutter.
Spise med mormor
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.