Lidt godt til kaffen behøver der ikke mangle. Disse dejlige kager af mørdej og frugtgelé er lette i al sin enkelthed.
Dejen kan laves i god tid og opbevares køligt.
Der bliver ca. 75 stk. af portionen.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
MØRDEJS-FRUGTKAGER FRA STINES HUS
mørdej
250 g mel
200 g smør eller margarine
1 æg
75 g sukker
fyld
frugtgelé
Fedtstoffet hakkes i melet, sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Kan evt. lægges koldt, udrulles på en femkrones tykkelse.
Halvdelen af dejen stikkes ud til store medaljer, der lægges på en smurt plade. Resten af dejen stikkes ud til medaljer, først af samme størrelse som de andre, men derefter igen med en mindre form - derved fremkommer en ring, der lægges ovenpå de store kager. I midten anbringes en lille tsk. gelé.
Bages i ovnen ved god varme (225 grader) i 8 minutter.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.