Schweizertærte, en flot sommertærte, dækket med friske eller frosne frugter og serveret med flødeskum, smagt til med sukker og likør, er først og fremmest god til en kop kaffe, men også som dessert.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
SCHWEIZERTÆRTE
dej
3 æg
200 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mel
3 spsk. kokosmel
2 strøgne tsk. strøget bagepulver
fyld
friske eller frosne frugter, vindruer jordbær, bananskiver
likørflødeskum
flødeskum af 2 dl fløde
1 spsk. sukker
3 spsk. likør
Æg og sukker piskes til en skummende masse, heri kommes melet, bagepulver, det smeltede, halvkolde smør og kokosmel. Dejen røres let sammen.
Fyld dejen i en velsmurt form.
Bages i ovnen ved jævn varme (225 grader) i ca. 30 minutter.
Kagen tages fra formen og afkøles.
Læg frugten på i et mønster og dryp evt. lidt af lagen over kagen.
Servér tærten til en god kop kaffe eller som dessert, med likørflødeskum.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.