En skøn og dejlig kage er denne dronningekage, fyldt med lutter rare sager som sukat, mandler, cocktailbær og med smag af madeira.
Der bør ofres smør på kagen.
Opskrift : Grethe Kragsberger, examineret husholdningslærerinde
DRONNINGEKAGE
1/2 kg smør
1/2 kg melis
10 æg
1/2 kg mel
revet skal af 1 citron
250 g sukat
250 g mandler
250 g cocktailbær, røde og grønne
1 st. glas madeira ( ca. 1/4 dl )
Blødgør smørret. Rør det hvidt og skummende med melis, tilsæt æggene, 2 ad gangen, revet citronskal, småtskåret sukat, hakkede mandler, skårne cocktailbær, det sigtede mel og madeiraen.
Hæld dejen i en velsmurt form.
Bages i ovnen ca. 180 grader i godt 1 time.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.