Hurtigrørt skærekage, er denne gammeldags Jokumskage med appelsinglasur og nødder.
Bemærk, der er brugt både natron og bagepulver som hævemiddel !
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
JOKUMSKAGE
dej
300 g mel
300 g melis
3 æg
50 g kakaopulver
100 g smør eller margarine
2 dl kærnemælk eller sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver.
appelsinglasur
200 g flormelis
ca.2 spsk. appelsinsaft, siet
30 g nødder
Rør fedtstoffet blødt med sukkeret i en skål og tilsæt æggene et ad gangen under grundig omrøring.
Sigt de tørre dele sammen og kom dem i skålen. Dejen røres godt.
Smør en bradepande og fordel dejen herpå.
Kagen bages i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad den afkøle lidt på bradepanden, før den tages af.
Glasur, rørt af flormelis og appelsinsaft, smøres over kagen. Drys med hakkede nødder.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.