Disse fine mulat-kranse, små kager, der er gode at have i kagekassen, at tage af, når den søde tand skal tilfredsstilles.
Hjemmebagte småkager er altså af en helt anden kvalitet, end småkager fra industrien.
Det tager jo ikke lang tid, en dag, man er i bagehumør, at bage lidt forskelligt til kagekasserne og så er det jo den rene fornøjelse at bage småkager.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
MULATKAGER
dej
250 g mel
100 g flormelis
175 g smør eller margarine
1/2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
Rør fedtstof og flormelis sammen. Tilsæt det halve æg og derefter vaniljesukker og mel. Ælt dejen godt sammen. Del dejen i to og ælt den ene halvdel med kakaopulver.
Stil dejene koldt en times tid.
Del dejen i valnøddestore stykker og rul hvert stykke ud til en blyantstynd pølse.
Sno en mørk og en lys dejpølse sammen og fæsten derefter enderne, så de danner en ligesom snoet, brun / hvid krans.
Læg kransene på en smurt plade.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Køl kagerne af på en bagerist.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.