Små, lækre linser med romcreme og romglasur skal nok få humøret til at stige hos de fleste. Fine til en god kop kaffe er disse velsmagende kager.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
ROMLINSER
mørdej
150 g mel
125 g smør eller margarine
80 g melis
1/2 æg
romcreme
3 æggeblommer
2 1/2 dl mælk
1 spsk. maizenamel
1 spsk. melis
2 spsk. rom eller 3 tsk. romessens
romglasur
150 g flormelis
1 - 11/2 spsk. rom eller 2 tsk. romessens
1 spsk. vand
Hak fedtstof og mel sammen til en grynet masse og arbejd det sammen med sukker og æg til en fast dej.
Sæt dejen koldt mindst en time.
Til cremen piskes æggeblommerne med mælk, maizena og sukker i en tykbundet gryde. Stil det over varmen og rør i det, til det tykner. Tag gryden fra varmen og rør til massen er kølet noget af. Tilsæt rommen.
Rul dejen ud til en plade på ca. 1/2 cm's tykkelse. Brug 2/3 af dejen til at fore smurte linseforme med. Kom en teskefuld fyld, romcreme, i hver linse.
Rul resten af dejen ud og lav låg til linserne. De trykkes forsigtigt godt fast i hver linse.
Bages i ovnen ved 200-225 grader i ca. 10 minutter.
Linserne køles lidt af i formene, før de tages ud og køler helt af på en rist.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.