Arrak-krans med nougat, kagen der serveres ved det fine kaffebord for gæster.
Der går noget tid med fremstillingen, men tiden er godt givet ud. Det er en himmelsk kage.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
ARRAK-KRANS MED NOUGAT
dej
200 g mel
150 g melis
2 tsk. bagepulver
3 æg
3 spsk. varmt vand
rasp til formen
smørcreme
200 g smør
4 æggeblommer
120 g melis
4 spsk. vand
1/2 dl arrak-likør
pynt
2 dl piskefløde
nougat
25 g mandler
80 g melis
Til dejen piskes æg og sukker hvidt og luftigt. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med det håndvarme vand.
Hæld dejen i en velsmurt, raspdrysset randform.
Bages i ovnen ved jævn varme (175 grader), i ca. en halv time. Lad den stå lidt i formen inden den vendes ud og afkøler på en rist.
Smørcreme : Kog sukker og vand i en gryde uden at røre i det. Lad koge et kvarters tid. Der skal nu kunne trækkes tynde tråde, ellers kog lidt mere.
Rør æggeblommerne sammen og pisk den varme, ikke koghede, sukkerlage heri. Pisk til cremen er godt afkølet og til sidst røres smørret i under grundig piskning.
Skær kagen igennem på tværs og dryp den med arrak-likøren på begge skæreflader. Fordel smørcremen over den underste halvdel og læg den øverste på.
Skold, smut og hak mandlerne groft. Smelt sukkeret på en varm pande og kom mandlerne i, når det begynder at blive gyldent. Hav et stykke smurt pergamentpapir klar med opbøjede kanter. Hæld massen på. Knus den groft, når nougaten er helt kold.
Pisk Fløden stiv, fordel flødeskummet pænt over arrak-kransen og drys med den groft stødte nougat.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.