Skønne vandbakkelser, med fyld af mokkafløde og strøget med et lag chokolade, er en dejlig mundfuld til kaffen.
De fine eclairs kan fryses uden fyld, tages op og gøres færdige så tæt som muligt på tidspunktet, de skal serveres.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
ECLAIRS MED MOKKAFYLD
dej
150 g mel
100 g smør eller margarine
3 dl vand
4 store eller 5 små æg
1 knsp. salt
1/2 tsk. melis
fyld
2 1/2 dl piskefløde
4-5 spsk. meget stærk kaffe
pynt
150 g letbitter chokolade
Kog vandet op med fedtstoffet. Tag gryd i 16-18en fra varmen og pisk melet grundigt i med et piskeris.
Lad dejen koge op på ny og pisk hele tiden, til dejen slipper gryden og bliver hængende som en stor klump om piskeriset. Rør salt og sukker i dejen og bliv ved at røre, til dejen er svalet noget af.
Tilsæt æggene ét ad gangen og rør grundigt mellem hvert. Bliv ved at røre til dejen er fast, smidig og blank.
Sprøjt dejen i 16-18 aflange bådforme på en smurt, melet plade.
Bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne, tørre og lette i ca. 25 minutter. Luk ikke ovnlågen op undervejs. Køl af på bagerist.
Skær et låg i siden på kagerne og fyld dem med flødeskum, smagt til med stærk kaffe.
Chokoladen smeltes over vandbad og pensles på kagerne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.