Lækre og hjemmebagte er de, disse chokoladesnitter, der først bages som bradepandekage og til sidst skæres i passende snitter.
Skal det være noget særligt, skæres kagen først igennem og lægges sammen med abrikosmarmelade, men de smager dejligt endda.
Der bliver ca. 20 stk. af portionen.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
CHOKOLADESNITTER
dej
100 g mel
150 g melis
100 g letbitter blokchokolade
100 g smør eller margarine
2 æg
1 tsk. bagepulver
50 g mandler, smuttede og fintmalede
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smør eller margarine sammen med chokoladen.
Bland mel og bagepulver sammen og rør det i æggeblandingen, skiftevis med chokoladesmørret.
Skold, smut og hak mandlerne fint. Kom de fleste af dem i dejen og brug resten til at drysse med senere.
Hæld dejen i en smurt bageform, form af pergamentpapir eller brunt papir (ca. 20 x 25 cm). Drys med de sidste mandler.
Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad den køle af på en bagerist og skær den i snitter (4 x 5 cm).
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.