I gamle dage, ville et besøg hos bageren efter kaffebrød nemt få valget til at falde på en walesstang med flødeskum.
Det var dengang i 50erne og 60erne, hvor det at gå til bager ofte foregik om søndagen. Husmødrene bagte jo selv og det var der skam ikke noget i vejen med.
Skønt at komme ind i et hjem, der duftede af nybagt brød.
Til walesstængerne anvender vi færdigkøbt butterdej, det går sagtens an og laver en lille portion vandbakkelsdej i gryden.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
WALESSTÆNGER
1 pk. frossen butterdej
lav en lille portion vandbakkelsdej
syltetøj
pynt
glasur
gelé
Der rulles et passende langt, tyndt stykke butterdej ud og lægges på pladen. Derover et tyndt lag syltetøj. Herefter kommes vandbakkelsdej i et kræmmerhus med en sprøjtetylle sat for.
Sprøjt vandbakkelsdejen i pæne snoninger ud over butterdejen.
Bages ved god varme.
Køles af og pyntes med hvid glasur og gelé.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.