Æblekage er dejligt til kaffen eller som dessert, den bliver vi ikke træt af.
Et utal af gamle opskrifter på æblekage, gør det til et interessant studium. Valget faldt på denne karamelæblekage, der er bedst, serveret lunt med flødeskum til.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen
KARAMELÆBLEKAGE
1 1/2 kg æbler
1 kop melis
lidt smør
syltetøj
rasp
smørklatter
smør og rasp til formen
Skræl æblerne og skær dem i stykker. Kom melis og lidt smør i en gryde og lad det smelte under stadig omrøring, til det begynder at boble, men ikke brænde. Kom hurtigt æblestykkerne i karamellen og rør rundt, skru ned for varmen og lad æblerne mørne under låg.
Smør en form eller et ildfast fad , drys et godt lag rasp heri, læg så et lag kogte æbler, syltetøj og rasp og forfra igen til formen er fuld. Øverst et lag rasp. Lidt smørklatter fordeles på.
Bages i ovnen for lille blus en times tid.
Servér æblekagen lun med flødeskum til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.