De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
lørdag
HAMBURGER BRUNSVIGERE
Fyn og brunsviger hører uløseligt sammen og brunsvigeropskrifter er der snart lige så mange af, som der er brunsvigere. Her en meget gammel opskrift på hamburger brunsvigere.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1946
HAMBURGER BRUNSVIGERE
dej
500 g mel
50 g gær
1 spsk. melis
125 g margarine
ca. 5 dl mælk
lidt salt
sukkermasse
250 g mørkt puddersukker
150 g margarine
korende
hakkede mandler
Bland mel, melis og salt og opløs gæren i den lune mælk, der tilsættes margarinen. Ælt til en meget lind dej, der sættes til hævning ca. 1/2 time.
Til sukkermassen skal margarinen være som salve. Den røres godt med puddersukkeret og der tilsættes korender og hakkede mandler.
Smør dejen på bradepanden og lad den efterhæve 1/2 time. Sukkermassen smøres på.
Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.