Matthæuskager, små, meget lækre kager i papirforme med rom eller likør, appelsinskal og citronskal samt rosiner og cocktailbær.
Kagerne er særligt anvendelige i julemåneden, hvor de kan dekoreres meget julede.
Der bliver 15-20 kager af portionen.
Opskrift : Hanne Bloch
MATTHÆUSKAGER
dej
125 g smør
125 g sukker
2 æg
revet skal af 1 appelsin
revet skal af 1 citron
60 g rosiner
60 g cocktailbær, grofthakkede
150 g mel
3 spsk. rom
pynt
glasur
mandler
cocktailbær
Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggene i. Bland appelsin- og citronskal sammen. Vend rosiner og cocktailbær i melet og vend det i dejen sammen med rommen.
Dejen kommes i små papirforme.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Når kagerne er kolde, dekoreres de.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.