De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
fredag
SMÅ KRYDDERTVEBAKKER
Små kryddertvebakker med smag af kanel, fennikel og anis er som skabt til en portion frugtsuppe, som den mormor lavede.
I øjeblikket er vi i æblesæsonen. Saml nogle æbler og lav en gang æblesuppe og byd så de små gammeldags tvebakker på suppen.
Der bliver ca. 50 stk. af portionen.
En cellofanpose fyldt med disse dejlige tvebakker, er en rigtig fin værtindegave i juletiden.
Opskrift : Else Algreen 1964
SMÅ KRYDDERTVEBAKKER
dej
2 1/2 dl rugsigtemel
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. sukker
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt fennikel og anis
1/2 tsk. kanel
50 g smør eller margarine'
1 dl mælk, gerne sur
Bland alle tørre dele og findel fedtstoffet i blandingen. Tilsæt mælken og ælt dejen sammen. Tag dejen ud på bordet og tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel, dersom den er for lind.
Del dejen i 3 dele og tril den til 3 cm tykke pølser. Læg dem på smurt plade.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Skær pølserne, medens de endnu er varme i 2 1/2 cm brede stykker. Del dem på tværs og tør dem i ovnen ved 175 grader.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.