En rigtig gammeldags kakaokage, lagt sammen med chokoladecreme og overtrukket med syltetøj, skal nok tage kegler ved kaffebordet.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
KAKAOKAGE
dej
125 g strøsukker
5 æggeblommer
35 g kakao
90 g mel
5 stiftpiskede æggehvider
80 g smeltet smør
Sukker og æggeblommer røres godt, derpå tilsættes kakao, mel, stiftpiskede æggehvider og smeltet smør.
Dejen hældes i en smurt form.
Bages i ovnen ved ikke for stærk varme (175 grader) i ca. 3/4 time.
Kagen står til den er helt kold, skæres igennem og der lægges følgende chokoladecreme i :
100 g smør
3 spsk. florsukker
3 led smeltet chokolade
Til cremen røres ingredienserne godt sammen og cremen lægges i kagen.
Hele kagen smøres over med syltetøj.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.