De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
torsdag
FORMKAGE MED SAFT
En anderledes og meget velsmagende kage er denne gammeldags formkage med saft. Saften kan være hindbær- eller jordbærsaft.
Opskrift : Else Algreen 1964
FORMKAGE MED SAFT
dej
2 æg
1 1/2 dl sukker
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl hindbær- eller jordbærsaft
3 1/2 dl mel
1 tsk. bagepulver
Pisk æggene godt. Tilsæt sukkeret og pisk endnu nogle minutter. Smelt og afsval fedtstoffet og rør det og frugtsaften i blandingen. Tilsæt melet, der er blandet godt med bagepulveret.
Hæld dejen i en smurt og raspstrøet form.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.