Dejen æltes sammen, dagen før kringlen skal bages, lægges i et linned stykke og i koldt vand natten over.
Opskriften er af Birte Olufsen og fra 1965
BEDSTEMORS VANDKRINGLE
2 1/4 pund mel
375 g smør
5 æg
3dl mælk
2 spsk. gær
375 g sukker
rosiner
ituskåren sukat
lidt kardemomme
smeltet smør
lyst puddersukker eller groft tesukker
Opløs gæren i den håndvarme mælk og ælt med mel, smør og æg til en blank og smidig dej aftenen før kringlen skal bages. Pak dejen ind i et stykke linned og læg det i koldt vand natten over.
Næste morgen æltes sukker, rosiner, sukat og kardemomme i dejen, der formes til en kringle. Strø den over med smeltet smør og drys lyst puddersukker eller groft tesukker på.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.