Lyø-æblekage er en ældgammel egnsret fra Lyø og her er den blevet serveret ved festlige lejligheder siden 1800 tallet.
Med aner i Lyøs muld, er det en glæde at kunne præsentere denne gamle egnsret fra Lyø.
GAMMELDAGS LYØ-ÆBLEKAGE
250 g daggammelt, skorpefrit franskbrød
125 g mgr. eller smør
250 g sukker (melis, lys farin eller rørsukker)
2 tsk. kanel eller vaniliesukker (kan udelades)
5-6 æbler
Flødeskum, rigeligt af den
Riv franskbrødet på et rivejern. Smelt smør eller mgr. og bland det med brødet. Bland sukker med kanel eller vanilie. Skræl æblerne og skær dem i helt tynde skiver.
Læg bagepapir i et fad eller en form. Læg et lag brødblanding, æbler og sukkerblanding i lagvis. Begynd og slut med brødblanding. Pres det hele godt sammen.
Æblekagen bages i ovnen til den er gylden ved 150 grader i 1 1/2 - 2 timer. Det afhænger af størrelsen.
Lad æblekagen stå til næste dag, så er den nemmere at få ud af formen.
Når den er færdig, har den godt af at stå natten over i formen, fordi den ellers er svær at få ud.
Super til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.