For at rabarbermosen kommer til at smage af noget, koges den uden vand. Stængerne safter rigeligt i forvejen og står blot for svag varme til de er møre, røres sammen og smages til med sukker. Mosen skal være helt kold, så den kan med fordel koges dagen forinden.
Opskriften er fra 1944 af Mesterkokken Richard Oest-Larsen
RABARBERLAGKAGE
dej
125 g melis
4 æggeblommer + 4 stiftpiskede æggehvider
1/2 tsk. hjortetaksalt
150 g mel
fyld og pynt
en portion god vaniliecreme
en portion rabarbermos
rigeligt flødeskum
Rør sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps. De stiftpiskede hvider blandes forsigtigt i, mel og hjortetaksalt blandes og kommes i og dejen røres glat.
Kom dejen i to smurte lagkageforme og bag dem lysebrune i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
De kolde bunde lægges sammen med vaniliecreme og rabarbermos, nogle timer før kagen skal på bordet. Pynt med rigeligt flødeskum.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.