Det er kager, der formelig smelter på tungen.
Fyldet kan også bestå af hindbær-mandel fyld ( 125 g malede mandler og 250 g hindbærsyltetøj) eller fyld af birkes.
Kagerne blev meget populære i Wien i slutningen af 1600-tallet på grund af Østrigs sejr over tyrkerne. Nogle mener, rugelach stammer fra Mellemøsten.
Kilde : Det jødiske køkken
RUGELACH MED VALNØDDER OG ROSINER
dej med flødeost
250 g blødt, usaltet smør
250 g blødt flødeost
1 spsk. sukker
2 -3 spsk. creme fraiche
250 g hvedemel
1/4 tsk. salt
fyld
125 g sultanarosiner
125 g finthakkede valnødder
2 tsk. stødt kanel
75 g sukker
mælk til pensling
2 spsk. sukker, blandet med 1/2 tsk. kanel
I en stor skål piskes smør og flødeost godt sammen, evt. med en håndmikser. Tilsæt sukker og pisk det glat. Pisk derefter creme fraiche i og tilsæt mel og salt til der dannes en blød dej, der formes til en kugle, trykkes flad og pakkes i film. Læg dejen i køleskabet mindst 2 timer til den er fast.
Forvarm ovnen til 180 grader og smør 2 store plader.
Til fyldet røres rosiner og valnødder med kanel og sukker.
Læg dejen på et melet bord og del den i fire stykker. Et stykke forarbejdes ad gangen og resten lægges i køleskabet imedens.
Rul 1/4 af dejen ud til 3 mm tykkelse. Skær dejen til en cirkel, 25 cm i diameter (brug en tallerken). Fordel en femtedel af fyldet på dejen, 2 1/2 cm fra kanten.
Med en lang, skarp kniv skæres dejcirklen i 10-12 lige store trekanter, som rulles sammen fra den brede ende. Sættes på en bageplade med den brede side nedad så fyldet ikke løber ud og med indbyrdes afstand på 2 1/2 cm. Enderne bøjes, så de danner en halvmåne.
Pensl med en smule mælk og drys med sukker-kanelblandingen.
Gentag med resten af dejstykkerne. Resterne samles og rulles ud til endnu en cirkel.
Bages til de er gyldentbrune i ca. 20 - 25 minutter.
Kagerne opbevares i tætsluttende kagedåse.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.