Appelsinmarmeladen er med til at bevare en dejlig fugtighed i kagen, der bliver lige god med appelsinskal eller citronskal.
En dejlig kage, serveret til en god kop kaffe.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952
KAGEN FRA GULDHEDEN
175 g smør eller margarine
175 g sukker
3 æg
revet skal af en citron eller appelsin
175 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
4 spsk. appelsinmarmelade
vidunderglasur
1 æggehvide
1 tsk. eddike
ca. 125 g florsukker
pynt
syltede appelsinskaller
evt. snittede mandler
Smørret eller margarinen røres med sukkeret, de hele æg tilsættes, ét ad gangen, hvorefter revet appelsin- eller citronskal tilsættes sammen med melet, hvori bagepulveret er sigtet. Til sidst iblandes appelsinmarmeladen. Kagen røres hurtigt sammen og fyldes i en smurt, raspstrøet form.
Bages i ovnen ved svag varme, 150 grader i 45 - 50 minutter.
Køl kagen af og overtræk den med glasuren, der består af æggehvide, rørt rigtig godt med sukker og eddike til glasuren er blank og hvid. Glasuren smøres over kagen og når den er lidt tør, anbringes appelsinskallerne og evt. snittede mandler på kagen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.