Det behøver blot at være en praktisk og velsmagende kage, hvor en skive til kaffen gør hele forskellen for den lækkersultne.
Gemmekage er netop sådan en kage, bestående af velsmagende sirupsbunde, lagt sammen med en kakaocreme, der gør kagen ekstra lækker.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
GEMMEKAGE
1 pund sirup
250 g farin
150 g margarine
1 1/4 pund mel
2 tsk. kanel
lidt ingefær
1 citronskal
1 tsk. natron
1 helt æg
1/2 dl kærnemælk
50 g gær
fyld
150 g flormelis
3 spsk. kakao
250 g palmin
Sirup, farin og margarine smeltes i en gryde og afkøles herefter. Melet blandes med krydderierne, gæren røres ud i en spsk. melis, ægget piskes sammen og det hele blandes i gryden og spædes op med kærnemælken til sidst.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages i en forvarmet ovn for svag varme en times tid.
Skæres i kvarter og gemmes hen.
Når vi skal bruge kagen, flækkes den igennem to gange og lægges sammen med cremen.
Til cremen smeltes palminen og afkøles til den er lunken, hvorefter kakao og flormelis blandes i.
Servér nu en glad kop kaffe med den gode sammenlagte gemmekage til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.