Den skønne kirsebærkage flækkes, lægges sammen med de mosede bær og pyntes med flødeskum og hele kirsebær.
Opskriften er fra 1965 af Birte Olufsen.
KIRSEBÆRKAGE
4 3/4 dl hvedemel
3 tsk. Bagepulver
2 1/2 dl melis
100 g smør
1 3/4 dl mælk
2 æg
Fyld
3 dl piskefløde
1 liter mær og sukker
Smørret røres til det er blødt og sukkeret tilsættes. Rør til blandingen er hvid og let. Æggeblommerne tilsættes, derefter bagepulveret og det sigtede mel, skiftevis med mælken. Pisk til dejen har fået en jævn konsistens og smag evt. Til med vanille. De stiftpiskede æggehvider røres forsigtigt i.
Bag kagen i ovnen ved jævn varme ca. 1/2 time.
Tærten deles på tværs, når den er afkølet og bærrene, der er mosede og tilsat sukker, lægges mellem lagene. Pynt med flødeskum og friske bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.