Det er en meget sprød kage, der skal håndteres lidt forsigtigt, da den ellers vil gå i stykker.
Fløderuller med chokolade kan arrangeres smukt på et kagefad til kaffebordet og de lækre kager vil hurtigt få ben at gå på.
Opskriften er fra 1944 og lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.
FLØDERULLER MED CHOKOLADE
2 hele æg
150 g sukker
4 spsk. flormel (hvedemel)
25 g søde mandler, finthakkede
Æg og sukker piskes godt sammen, herefter tilsættes melet.
Bagepladen smøres godt og dejen sættes på med en teske. Den smøres godt ud til en underkops størrelse, derpå bestrøs kagerne med de finthakkede mandler.
Bages lysebrune i ovnen ved 180 - 190 grader.
Når kagerne er bagt lysebrune tages de af pladen med en skarp kniv og rulles straks om et kosteskaft medens de er varme. Når de er kolde, pensles de med chokoladeglasur og fyldes med flødeskum.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.