Der er lidt arbejde ved kagen, men så rigeligt det hele værd.
Opskriften er fra Amo og der bliver 2 stænger af portionen.
GAMMELDAGS GALETTESTANG
fransk butterdej
150 g hvedemel
150 g koldt smør eller margarine
1/4 dl vand
vandbakkelsdej
60 g hvedemel
1 dl vand
50 g smør eller margarine
3 æg
fyld
50 g smør eller margarine
50 g sukker
1/2 spsk. hvedemel
lidt hindbærmarmelade
pynt
lidt gelé
øg til pensling
glasur
100 g flormelis
ca. 1 spsk. kogende vand
Til butterdejen smuldres det kolde fedtstof i melet. Det kolde vand æltes i. Dejen hviler koldt i ca. 15 minutter.
Til vandbakkelsdejen bringes vand og fedtstof i kog og melet røres i. Afbages til dejen slipper gryden, der så tages fra varmen. Æggene røres i, et ad gangen.
Ingredienserne til fyldet røres sammen.
Butterdejen deles i 2 dele, der hver rulles ud til aflange strimler på ca. 15 x 30 cm og prikkes med en gaffel. Fyldet smøres ned ad midten. Ovenpå sprøjtes vandbakkelsdejen og begge sider af butterdejen lægges op omkring. Pensl med æggestrygelse.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter på ovnens midterste rille.
Pynt galettestængerne med lidt glasur og et par striber gele.
Skænk nu en god kop kaffe i kopperne og nyd et lækkert stykke galettestang til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.