Kagen her er en gammeldags krydderkage med korender og syltet pommeransskal.
Den bages ved 175 grader i ca. Tre kvarter.
Opskriften er fra 1965 og af Birte Olufsen
De håndlavede HC Andersen skakbrikker kan købes
FERIEKAGE
250 g smør
250 g puddersukker
2 æg
1 pund mel
2 1/4 dl mælk
1 tsk. Kanel
1 tsk. Natron
1 tsk. Stødt nellike
Reven skal af 1 citron
250 g korender
50 g syltet pommeransskal, skåret i ganske små stykker
Smørret blødgøres, røres Hvidt med sukkeret og æggeblommerne tilsættes een ad gangen. Tilsæt skiftevis mælk og melet, blandet med natron og krydderierne. Tilsæt de stiftpiskede æggehvider.
Dejen hældes i en smurt form og bages ved jævn varme i ca. 3 kvarter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.