MEKSIKANSK kage, en dejlig chokoladekage, lagt sammen med chokolade-smørcreme og smurt med abrikosmarmelade er en skøn ledsager til en god kop kaffe. Kagen bages hel og skæres igennem, når den er kold.
Opskriften er fra Fremmed mad smager bedst fra 1955
MEKSIKANSK KAGE
135 g strøsukker
90 g mel
80 g smør
35 g kakao
4 hele æg
1 æggeblommerne
Æggeblommerne og sukker røres godt, så tilsættes kakaoen, melet og de stiftpiskede æggehvider og til sidst det smeltede smør.
Dejen hældes i en form og bages ved ikke for stærk varme ( 200 grader ) i ca. 40 minutter.
Når kagen er kold, skæres den igennem og i midten lægges en chokolade- smørcreme. Kagen smøres på toppen med abrikosmarmelade.
Chokolade-smørcreme
125 g blødt smør
Sukker i passende kvantum
3 led chokolade, opløst i lidt vand
Alt røres sammen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.