Rouladen rulles sammen om fyldet før den bages i ovnen efter samme princip, som til snegle. Dog skæres den først ud, når den er bagt.
Vær opmærksom på, at kager bagt med bagepulver, er bedst samme dag, de er bagt.
Opskriften er af Birte Olufsen og fra 1965
NØDDE-ROULADE
dej
300 g mel
100 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 æg
2 spsk. mælk
125 g smør
fyld
200 g nøddekerner
100 g sukker
1 par dråber mandelolie
4 - 5 spsk. vand
1 æggehvide
Mel, bagepulver og sukker blandes sammen og smørret fordeles i. Så tilsættes ægget og mælken og dejen æltes grundigt sammen.
Nødderne males gennem mandelkværnen eller hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.
Dejen rulles ud, fyldet fordeles på den og kagen rulles sammen til en roulade. Lægges på en smurt plade, pensles med æggehvide og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1/2 time.
Nyd et stykke nødde-roulade til en god kop kaffe eller te.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.