Kagen er en gammel Amo opskrift, der har været bagt i generationer.
BEDSTEMORS COGNACKAGE
250 g hvedemel
250 g smør eller margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
5 spsk. cognac
50 g smuttede, snittede mandler
50 g mørk grofthakket chokolade
4 æggehvider
Blødgjort fedtstof og sukker røres godt sammen. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel, mandler, chokolade og cognac blandes i og det hele røres til en ensartet masse. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i massen til sidst.
Dejen fyldes i en velsmurt og melet bageform og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader på den nederste rille i ca. 1 time.
Når kagen er afkølet, tages den ud af formen og anbringes på en bagerist.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.