Kammerjunkere kan også anvendes til frugtsupper eller f.eks en gammeldags citronsuppe, hvor kammerjunkere er et godt alternativ til tvebakker, især hvis man er til det søde.
Der bliver ca. 75 stk. af portionen.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog
KAMMERJUNKERE
dej
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilie eller 1/2 tsk. kardemomme
35 g sukker
75 g margarine
1 æg
1/2 dl fløde
Mel og bagepulver sigtes sammen, sukker og vanilie tilsættes og kold, fast margarine hakkes i. Saml dejen med ægget og fløde og ælt den blank og ensartet.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord i 1 cm tykkelse. Udstikkes i små, runde kager, der lægges på en smurt plade (plade med bagepapir).
Kagerne bages i ovnen ved 280 grader i 15-20 minutter
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.