Mazarinkage er en af de mest solgte kager i supermarkedet og på tankstationen, men industrielt fremstillede kager står slet ikke mål med en hjemmebagt. Desuden består industriens kager for en god del af ren kemi og E numre, - så vi bager gammeldags.
Opskrift : Dr. Oetker
GRØN MAZARINKAGE MED MANDLER
175 g smør
175 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
50 g hakkede mandler
1/4 dl kogende vand
1 tsk. mandelaroma
3 tsk. konditorfarve
pynt
200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
blå konditorfarve
evt. lidt glimmer eller krymmel til drys
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mandler, vand, mandelaroma og grøn konditorfarve.
Fordel dejen i en lille smurt bardepande (26 x 19 cm) og bag kagen i ovnen 28-30 minutter. Prøv med en gaffel om kagen er bagt.
Rør glasuren sammen og fordel den på den afkølede kage. Pynt evt. med glimmer eller krymmel.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.