- Og så er det en fordel, at rumtemperaturen ikke er for høj, når dejen tilberedes.
Fyldet udgør en god stiv marmelade, evt. en fast orangemarmelade. Hornene drysses med tesukker og gerne hakkede mandler.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra
GAMMELDAGS TEHORN
250 g mel
250 g margarine
1/2 dl fløde
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
fast orangemarmelade eller lignende
Margarinen smuldres i melet, gæren udrøres i fløden og dejen æltes sammen med let hånd. Den må ikke æltes for meget og man skal gerne stå koldt med den. Dejen stilles koldt, så den kan udrulles.
Del dejen i 2 stykker og rul hvert stykke ud i en stor rund flade. Del dejen op i trekanter. På hver trekant lægges en klat fast marmelade og rul hornene op fra den brede side.
Sæt hornene på en smurt plade med sammenføjningen nedad og lad dem hæve i et lunt sted i ca. 1/2 time. Smøres med æg, drysses med tesukker og gerne hakkede mandler.
Bages i ovnen ved 180 grader i 15 - 20 minutter.
Nyd dem til en kop te eller kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.