En lørdagskrans med mandelglasur og ristet kokosmel er dejlig, den vil alle syntes om.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang 1939.
LØRDAGSKRANS
dej
125 g margarine
125 g sukker
50 g havregryn
2 æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kardemomme
1 dl mælk
pynt
75 g flormelis
1 spsk. kogende vand
1/2 tsk. mandelessens
2-3 spsk. ristet kokosmel
mellemstor randform
Til dejen røres margarinen blød. Sukker og havregryn drysses i. Æggene tilsættes ét ad gangen. Mel og bagepulver sigtes sammen med kardemomme og røres i dejen skiftevis med mælken.
En mellemstor randform smøres to gange med smeltet margarine. Når dette er stift, drysses et fint lag mel på. Dejen fyldes i formen, som sættes i en kold ovn og bager 45 minutter ved 185 grader.
Kagen vendes forsigtigt ud af formen 5 minutter efter bagningen og glaseres med flormelis, rørt med vand og mandelessens.
Kokosmel ristes lysebrunt på en tør pande under stadig omrøring og drysses over kagen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.