Safran er, ud over at være hundedyrt, et krydderi, der skal anvendes med største agtpågivenhed, så smagen af krydderiet ikke bliver for kraftig.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
KAGE MED SAFRAN
1 g safran
lidt sukker
lidt varm mælk
2 æg
1 stor kop mælk
110 g smeltet margarine
50 g gær
1 spsk. sukker
400 g mel
æggehvide
groft tesukker
hakkede jordnødder
Safran stødes i en morter fint sammen med lidt sukker og det opløses i lidt varm mælk. To æg piskes og røres sammen med en stor kop mælk og den smeltede margarine. Gæren opløses med 1 spsk. sukker og blandes i. Til sidst blandes mel og safran i. Dejen skal være temmelig løs i det. Den formes til en stor rund bolle og stilles til hævning.
Før bagningen smøres den med æggehvide og strøes med groft tesukker og hakkede jordnødder.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. en god halv time.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.