I modsætning til de små, søde kammerjunkere, er tvebakker noget større, tørrede og så er de ikke søde. Tvebakker er rigtig gode i frugtsupper, som der skulle være rig lejlighed til at fremstille her midt i frugtsæsonen.
Hjemmebagte tvebakker er lige til en rigtig regnvejrsdag, hvor vi fremstiller til kagedåserne.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Kogebog og der bliver ca. 50 stk. af personen.
TVEBAKKER
dej
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
50 g margarine
1 1/2 dl mælk
1 tsk. citronessens
Mel og bagepulver sigtes sammen, sukker og salt tilsættes. Kold, fast margarine hakkes i, mælk og essens tilsættes og dejen æltes blank og ensartet.
Rul dejen ud på et melstrøet bord i 1 cm tykkelse, udstikkes i små, runde kager og lægges på smurte plader (plader med bagepapir). Bages i ovnen ved 200 grader ca. 6 minutter.
Bollerne afkøles, flækkes og tørres ca. 12 minutter i ovnen ved 160 grader.
Tvebakkerne skal være helt kolde før de kan lægges i kagedåser og gemmes.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.