Kagen er hævet med natron og har en frisk og dejlig smag af citron.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939
FARMORS KÆRNEMÆLKSKAGE
175 g margarine
2 æg
100 g sukker
2 spsk. citronsaft
revet citronskal af 1 citron
250 g hvedemel
1/2 tsk. tvekulsurt natron
1 dl kærnemælk
1 spsk. sukker
Til dejen røres margarinen blød, æggeblommerne røres i sammen med sukkeret. Citronsaft og -skal tilsættes. Mel og natron sigtes sammen og blandes i dejen skiftevis med kærnemælken. Æggehviderne piskes meget stive og derpå seje med 1 spsk. sukker. De vendes i dejen med let hånd.
Dejen fyldes i en smurt 1 1/2 liters smurt sandkageform, der stilles i kold ovn.
Bages i ovnen ved 185 grader i ca. 1 time.
Læg kagen i pæne skiver på et fad og skænk kaffe i kopperne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.