Bradepandekager har til alle tider været elsket. Denne dejlige kage skal også nok vække jubel i familien en dag, der skal kræses lidt ekstra op.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939.
BRADEPANDEKAGE MED KOKOSMARENGS
dej
250 g margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
250 g hvedemel
250 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
3 dl mælk
pynt
4 æggehvider
125 g sukker
1 tsk. vanilie
75 g kokosmel
Margarine, der skal være blød, sukker og æggeblommer røres. Melet siggtes sammen med bagepulveret og tilsættes skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38 x 24 cm og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Æggehviderne piskes stive, tilsættes sukker, vanilie og kokosmel. Massen bredes ud over den halvbagte kage, der bages i yderligere 15 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.