Opskriften på islandsk lagkage fik jeg for mange år siden, men havde fået den forlagt, så jeg har måtte ud på lånemarkedet, for at finde den igen.
Opskriften her har jeg lånt hos Eva Wagner i Evas Køkken
ISLANDSK LAGKAGE
4 æggehvider
140 g flormelis
140 g kokosmel
100 g smeltet chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g flormelis
100 g blødt smør
2 dl fløde, pisket til skum
Pisk hviderne stive med sukkeret og vend kokosmelet i. Kom dejen i en springform, 24 cm, foret med bagepapir i bunden. Kagen bages i ovnen ved 150 grader i 45 minutter og afkøles.
Smelt chokoladen og rør æggeblommerne med flormelis og smør. Tilsæt chokoladen og smør cremen på bunden. Pynt kagen med flødeskum og evt. lidt høvlet kokos.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.