Kagen er en rørt kage af en dej, tilsat karamel og kaffepulver, der er bagt i sandkageform, flækket og lagt sammen og pyntet med valnøddekerner eller chokoladebønner.
En arbejdskrævende og meget lækker kage, perfekt til gæster.
Opskriften på karamelkagen er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939
KARAMELKAGE MED MOCCA-SMØRCREME
karamel
100 g sukker
2 1/2 dl kogende vand
dej
165 g smør eller margarine
65 g sukker
1 tsk. vanilie
1 tsk. kaffepulver
2 æg
165 g hvedemel
65 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 dl af karamellen
Til karamellen koges sukkeret lysebrunt på en varm pande. 1 dl af det kogende vand hældes forsigtigt over og koges med til saucen er uden klumper. Så tilsættes 1 1/2 dl vand og saucen koges godt igennem. Karamellen afkøles.
Rørt dej : Smør eller margarine røres blødt. Sukker, vanilie og kaffepulver drysses i. Æggene tilsættes, ét ad gangen. Begge slags mel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen, skiftevis med karamellen.
Dejen fyldes i en smurt 1 1/2 liters sandkageform, der stilles i kold ovn. Bages ved 200 grader i ca. 50 minutter.
Kagen køles af, flækkes og lægges sammen med mokka-smørcreme. Glaseres med moccaglasur og pyntes med valnøddekerner eller chokoladebønner.
Moccaglasur røres af en smule meget stærk kaffe og flormelis.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.