Bageren, Bake Off, Brødhuse, Tankstationer, Ikea og mange flere steder sælger kanelsnegle til sukkerkolde danskere. Kanelsneglen er en fast bestanddel af udvalget, næsten overalt, hvor der sælges brød.
Vi kan vælge at bage dem selv. Det er dejligt at bage og så får vi en forrygende duft i huset samtidig med.
Her er valgt en opskrift fra Tørsleffs Den Blå Bagebog på hurtigbagte kanelsnegle. Der bliver ca. 30 stk. af portionen.
Der er brugt bagepulver i opskriften i stedet for gær, hvorfor hævning undgås. Til gengæld er sneglene bedst samme dag, de er bagt. Bagepulverbrød skal helst spises samme dag, det er bagt.
HURTIGBAGTE KANELSNEGLE
dej
250 g hvedemel
50 g sukker
2 1/2 tsk. bagepulver
125 g margarine
1 æg
fyld
50 g sukker
50 g margarine
1 spsk. kanel
pensling og pynt
sammenpisket æg
3 spsk. sukker
Mel og bagepulver sigtes sammen, kold, fast margarine hakkes i. sukker og æg piskes sammen og hældes i. Dejen æltes godt.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Margarine, sukker og kanel røres sammen og smøres på dejen, der rulles sammen som en roulade og skæres i 3/4 cm tykke skiver. Lægges på en smurt bageplade (bagepapir). Pensles og drysses med sukker.
Bager i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.