De dejlige tørrede og syltede frugter, er sammen med rom eller likør med til at højne kvalitet og smag.
Den fine kage serveres, når der er en god og rigtig anledning, thi som hverdagskage er den altså alt for flot og overdådig.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
EN MÆGTIG GOD KAGE
kagedej
4 1/2 dl mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g smør
2 1/4 dl mælk
3 æggehvider
1 tsk. vaniliesukker
fyld / glasur
2 spsk. smør
5 dl sigtet puddersukker
3 spsk. varm fløde
1/2 tsk. vaniliesukker
rom eller likør
1 dl friske eller syltede kirsebær, finthakket
1 dl figner, finthakket
1 dl rosiner, finthakket
1 dl valnøddekerner, finthakket
Til dejen sigtes de tørre ingredienser i en stor skål, smørret og mælken, som er lunken, blandes i. Rør ekstra grundigt i et par minutter. Æggehvider, som er bløde og vaniliesukkeret piskes i og der røres igen.
En høj, rund kageform smøres og drysses med mel og kagen bages i mellemvarm ovn, 200-225 grader i en halv time. Prøv med en strikkepind, om den er tør. Kagen stilles på bageristen til den er kold, så deles den igennem, fyldes og pyntes med fyldet, som er lavet således :
Til fyldet røres smørret blødt, sukker og vanilie tilsættes og herefter fløden, lidt efter lidt. Smag til med lidt rom eller likør. De finthakkede frugter og nødder blandes i massen, der fyldes mellem bundene samt lægges ovenpå og ned om siderne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.