Prøv denne dejlige, gammeldags kringle fra jægerhytten med fyld af remonce, rosiner og lidt æblemos eller kagecreme.
Opskriften er Kirsten Hüttemeiers fra 1952
FYLDT KRINGLE FRA JÆGERHYTTEN
dej
700 g mel
70 g gær
300 g smeltet smør eller margarine
125 g sukker
reven skal af 1 citron
2 æg
ca. 3 dl fløde
fyld (remonce)
65 g smør
65 g sukker
50 g smuttede mandler
rosiner
lidt æblemos eller kagecreme
pynt
sukker
rosiner
hakkede mandler
Til dejen smeltes smørret, afkøles og hældes i melet, hvori gæren i forvejen er smuldret ud i små stykker. Sukker, citronskal og de sammenpiskede æg tilsættes og dejen æltes sammen med den svagtlunkne mælk eller fløde, der gerne må være sur. Dejen samles i fadet, men æltes rigtig igennem på køkkenbordet. Når den er blank kommes dejen tilbage i fadet, dækkes til og stilles overdækket til hævning på et lunt sted 1/2 time. Derefter æltes den om, rulles med kagerullen ud til en aflang plade, ikke meget bredere end 15 cm. Dette brede bånd oversmøres med remoncen og herefter med lidt æblemos eller en kagecreme.
Bøj ca. 2 cm på hver side af dejen ind over fyldet og tryk dejen lidt ned heri. Form kringlen på pladen. Den kan måske være svær at flytte, derfor del den i 2 stykker og sæt den sammen igen.
Kringlen bliver altså et fladt stykke dej, hvis sider er bukket sammen om forskelligt fyld. Kringlens kanter smøres med æg og den efterhæver i 15 minutter, smøres igen og overdrysses med mange små rosiner, hakkede mandler og sukker.
Bages i ovnen ved rask varme ( 250 grader ) i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.