Kagerne kan bages en dag, der er lidt god tid og lyst til bagning. Gemmes i tætlukkende kagedåse og lægges sammen to og to med smørcreme, når de skal bruges.
Der bliver ca. 30 stk. af portionen
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, som udkom første gang i 1939.
HIMMERIGSMUNDFULDE
dej
135 g smør eller margarine
160 g sukker
1/2 dl sirup
1/2 dl fløde
70 g havregryn
100 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver
smørcreme
125 g smør
100-125 g flormelis
1 æggeblomme
1 tsk. vanilje
evt. 2 spsk. kold kagecreme
Smørret røres blødt. Sigtet flormelis drysses i, æggeblomme og vanilje røres i. Cremen kan blandes med kagecreme.
Smørcreme kan smages til med frugtsaft, vin, likør eller krydderier.
Til dejen Røres ingredienserne sammen i den angivne rækkefølge. Dejen trilles til valnøddestore kugle, der lægges med god afstand på smurte plader (bagepapir) og bages i forvarmet ovn ved 185 grader ca. 8 minutter til dejen bobler.
De flade kager afkøles på pladen før de løsnes.
Lægges sammen to og to med smørcreme.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.