Kagen er bagt med bagepulver og skal derfor opbevares i noget tætlukkende, hvis den skal gemmes til næste dag.
Opskrift : Amo
SHERRY-NØDDEKAGE
dej
200 g hvedemel
150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
½/2 tsk. bagepulver
50 g cocktailbær
1/2 dl sherry
50 g hasselnøddekerner
pynt
10 g nødder
glasur
100 g flormelis
1 spsk. sherry
1 spsk. kogende vand
Hasselnødderne afskalles og hakkes. Læg nødderne i en lagkageform eller lignende, anbringes i en hed ovn ved 200 grader i 5 minutter. Herved løsnes skallerne, som let fjernes ved gnidning. Hak de afskallede nødder.
Rør blødgjort fedtstof og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under stadig omrøring. Sigt bagepulver og mel sammen og tilsæt blandingen sammen med cocktailbær og nødder. Rør det hele hurtigt sammen under tilsætning af sherryen.
Fyld dejen i en smurt, raspet randform, der rummer ca. 1 1/2 liter.
Kagen bages i en forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Efter bagningen vendes kagen ud på en bagerist eller lignende. Dekorér kagen med glasur og drys med de knuste nødder, medens glasuren endnu er fugtig.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.