Tråden trækkes ud, inden kagen er kold.
Opskriften er fra 1838 og stammer temmelig sikkert fra Sydfyn, hvor kager på tråd er en gammel egnsret.
Velegnet at hygge sig med i december.
Kilde : Den Gamle By
KAGER PÅ TRÅD
dej
250 g hvedemel
1/2 liter mælk
60 g smør
1 æg (hviden piskes stiv)
rosiner
søde mandler
små stykker æble
Ælt en dej af mel, mælk, smør og æggeblomme samt den stiftpiskede æggehvide.
På en bomuldstråd trækkes vekselvist rosiner, som først er skoldet lidt, skoldede søde mandler og små stykker æbler. Når en fjerdedel af tråden er fyldt, delene sidder tæt og der er et stykke tråd fri i hver ende, dyppes tråden i dejen. Efter dypning koges kagerne i fedt til de er lysebrune.
Tråden trækkes ud, inden kagen er kold.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.