Snefnuggene er kogt i palmin, men fedt eller olie (olivenolie duer ikke) kan også anvendes til disse gammeldags lækkerbiskener.
Der bliver ca. 30 stk. af portionen.
Opskrift : Amo
SNEFNUG
dej
575 g hvedemel
100 g smør eller margarine
75 g sukker
1 æg
2 1/2 dl lunken mælk
75 g gær
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
til kogning
ca. 1/2 - 1 kg palmin eller olie
Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Dejen hæver lunt og tildækket i ca. 30 minutter. Del dejen i 3 lige store stykker på ca. 25 cm's længde. Hvert stykke deles i 10 stykker. Tril disse til boller, tryk dem en anelse flade og skær 6-8 dybe snit med en skarp kniv.
Kog snefnuggene i kogende fedtstof (det skal syde om en tændstik), ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne. Tag dem op og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir, inden de drysses med flormelis og serveres lune.
Fnuggene kan gøres ekstra lækre, hvis de fyldes med vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.